Julen står snart for døren, og vi vil gerne forkæle dem vi holder af med lækkerier!
Gingerbread er en stærkt undervurderet julesnack. Derfor har vi eksperimenteret lidt. Resultatet er en særlig gingerbread-opskrift: Vegansk gingerbread med popcorn!
De egner sig både til en hyggelig filmaften eller som værtindegave eller en ekstra gave til en, du holder af.
Ingredienser til vegansk gingerbread med popcorn
– 250 g speltmel
– 100 g sukker (hvis du gerne vil spare på sukkeret, bruger du bare lidt mindre)
– 1 tsk bagepulver
– 20 g kakaopulver
– 3-4 tsk gingerbread-krydderi*
– 1 lille æble
– 15 ml olie
– 100 ml sojamælk
– Popkorn-majs
*Er du så heldig at bo tæt på den tyske grænse, kan du simpelthen spørge efter “Lebkuchengewürz” i et tysk supermarked eller hos en tysk bager. Alternativt kan du selv lave blandingen, der som regel består af kanel, nellike, allehånde, muskat, koriander, kardemomme og ingefær – og som minder meget om de ingredienser vi kender fra peberkager.
Bland ingredienserne
Placér alle de tørre ingredienser i en skål: speltmel, sukker, bagepulver, kakaopulver, og dit gingerbread-krydderi. Bland det hele sammen og sæt skålen til side.
Derefter hakker du æblet i små stykker, så det næsten er som mos. Og så kan du blande det med olien, sojamælken og de tørre ingredienser. Ælt så dejen indtil du har en stor klump.
Tid til at poppe popcorn
Er du den heldige ejer af en Retro Mini Popcorn Maker fra Radbag, putter du dine popcorn-majs ned i den, og lad dem poppe i 40-60 sekunder! Se, dét er sjovt!
Når popcornene er klar, blander du ca. 15 gram (det lyder ikke af meget, men er en lille skålfuld) med dejen.
Gingerbread-forme
Nu kan du rulle dejen ud i ca. 1 centimeters tykkelse eller trykke det fladt med hænderne. Og brug nogle klassiske udstiksforme til at udstikke kagerne, f.eks. en stjerne- eller hjerteform.
Klar, parat – bag!
Nu kan du sætte kagerne på en bageplade og forvarme ovnen til 175 grader (varmluft). Når ovnen er klar, bages kagerne i ca. 10 min.
Til sidst, når kagerne er færdigbagt, afkøles de i et par minutter, før du for eksempel kan drysse lidt flormelis over. Hvis du er til rigtigt søde kager, kan du også dekorere kagerne med glasur.
Oversæt efter Maren, der har bloggen TinkerMess.de
Imens du nyder kagerne, kan du tjekke vores mange forskellige julegaveidéer ud på radbag.dk.
Kan du lide vores blog og vil du gerne se vores nyeste blogposts? Så følg os på Bloglovin: