Den franske blogger, der kalder sig Safran Gourmand, har gjort det hårde arbejde og udviklet en spændende opskrift på pandekager, som vil gøre sig godt på en hyggelig adventssøndag, på et julebrunch-bord, eller bare på en hvilken som helst dag, hvor du er lækkersulten.
Opskrift på 20 pandekager
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 40 minutter
Ingredienser:
– 450 g mel
– 10 g salt
– 50 g sukker
– 1 pakke vaniljesukker
– Ca. 2 teskefulde bagepulver
– 2 teskefulde “4 épices“ (Kanel, nelliker, muskatnød, ingefær)
– 2 tsk kakaopulver (usødet)
– 600 g letmælk
– 2 œg
– 90 g smeltet smør
– Solsikkeolie
Tilbehør:
– Ahornsirup
– Flormelis
Sådan gør du:
- Bland mel, salt, sukker, vaniljesukker, gær, bagepulver, krydderiblanding og chokoladepulver i en skål.
2. I en anden skål blandes mælk, æg og smeltet smør sammen vha. et piskeris.
3. Saml blandingen af tørre ingredienser med de flydende ingredienser. Pisk det hele godt sammen for at få en ensartet blanding uden klumper.
4. Opvarm så en lille stegepande over lav varme, og anvend et meget tyndt lag olie.
5. Herefter hælder du et lille lag dej på panden, og når der begynder at komme bobler på overfladen, vender du pandekagen med en spatel.
6. Pandekagerne steges ca. 1 min. på hver side, og placeres løbende på et serveringsfad eller tallerken med sølvpapir over.
7. Til sidst kan du f.eks. servere pandekagerne med ahornsirup eller et drys flormelis.
Og hvis du du stadig lige mangler at få nogle julegaver i hus, så se her:
Kan du lide vores blog og vil du gerne se vores nyeste blogposts? Så følg os på Bloglovin: